این روزها ریزش مو یکی از شایعترین مشکلاتی است که در افراد بسیاری دیده میشود و بر زیبایی چهره تاثیر فراوانی دارد. انواع روش های کاشت مو به شما کمک می کند تا اگر ریزش موی شدید باعث کم حجم شدن موهایتان شده یا در نواحی مختلف سر دچار طاسی شدهاید، این مشکل را برطرف کنید. زمانی که صحبت از کاشتمو میشود، اغلب افراد سوال میپرسند آیا کاشت مو خوب است؟ اگر این سوال، دغدغه ذهنی شما هم هست، در این مقاله از تندیس سلامت همراه ما باشید تا درباره کاشت موی سر و انواع روش آن بیشتر صحبت کنیم.
چرا کاشت مو؟
ریزش موی شدید یا ارثی که منجر به طاسی نیز میشود فقط یک راه درمان به نام کاشت مو دارد. خوشبختانه این روش نتایج بسیار خوب و در عین حال ماندگار و طبیعی دارد. حتی اگر بانک موی ضعیف هم داشته باشید یا وسعت طاسی سر شما زیاد باشد جای نگرانی نیست. با یک هزینه معقول میتوانید موهایی زیبا و طبیعی داشته باشید.
کاشت مو به تکنیک جراحی گفته میشود که در آن ریشههای مو، تک تک از ناحیه اهداکننده به ناحیه در حال ریزش یا خالی از مو برده میشوند. از این روش بیشتر برای درمان ریزش موی مردانه استفاده میشود و طی آن ریشههایی که به صورت ژنتیکی در مقابل ریزش مقاوم هستند به ناحیه طاس برده میشوند. این روش درمانی یکی از موثرترین روشهای مقابله با کم پشتی موی سر و طاسی است که نتایج طبیعی به جا میگذارد.
جراح در این نوع عمل زیبایی، مو را از بانک پشت سر، پشت گوش یا سایر نواحی بدن گرفته و به محل طاسی سر پیوند میزند. یک فعالیت زیبایی که طی آن فولیکولهای مو را از یک نقطه در سر یا بدن به قسمتهای جلویی و میانی سر در افراد منتقل می کنند. قسمتی که فولیکولها از آن برداشت میشوند، «بانک مو» و نواحی بدون موی سر که فولیکولها در آن قرار میگیرند، قسمت «دریافت کننده» نام دارد.
کاشت مو طبیعی چگونه انجام میشود؟
از هر پیاز مو ۱ تا ۴ رشته مو رشد میکند. امروزه در پیشرفتهترین روشهای کاشت مو، پیاز مو را دست نخورده انتقال میدهند. نتیجه این کار ظاهر طبیعی تر موهای کاشته شدهاست. این روش کاشت Follicular Unit Transplantation یا به صورت کوتاه شده FUT می باشد. موهای اهدایی به دو روش کاملاً متفاوت جمعآوری میشوند. این کار فوقالعاده تخصصی بوده و فقط متخصصین پوست و مو مجاز به انجام آن میباشند.
عمل کاشت مو بسته به تعداد موهای کاشته شده، ممکن است چهار تا هشت ساعت در یک روز و در مواردی دو روز زمان ببرد.
اکثر مراجعان در طول جراحی به هوش بوده و فقط بیحسی در قسمت پوست سر آنها اعمال میشود. جراحی با برداشتن موهای سالم توسط متخصص پوست آغاز میشود.
برای طبیعی شدن کاشت مو، متخصص پوست میتواند به دو صورت عمل کند؛ جراح در روش اول یک نوار از پوست سر را با موهای سالم برش میدهد و در روش دوم عمل برداشت مو را روی هر تار مو به صورت جداگانه انجام میدهد. زمان روش دوم طولانیتر است؛ در عوض از ایجاد زخمهای نواری روی پوست سر جلوگیری میکند.
انواع روشهای کاشت مو در دنیا
در حال حاضر برای کاشتمو از روشهای مدرن و پیشرفتهای استفاده میشود که شامل موارد زیر هستند:
درحالت کلی دو نوع روش برای پیوند مو وجود دارد که شامل پیوند موی اسلیت گرافت (slit grafts) و میکروگرافت (micrografts) میشود.
در روش اسلیت گرافت در هر گرافت (گرافت مو شامل چند تار مو به همراه فولیکولهای مو، مقداری بافت همبند، غدد چربی، عضله و یک شبکه عصبی عروقی است) ۴ تا ۱۰ تار مو قرار میگیرد. در حالی که میکروگرافتها بسته به پوشش مورد نیاز ۱ تا ۲ تار مو در هر گرافت دارند. البته باید بدانید که دو روش مطرح شده در این قسمت، دو مشکل بزرگ دارند! از آنجا که در این روشها اندازهی گرافتها بزرگتر از حالت طبیعی است، نتایج کاشت مو چندان جلوهی طبیعی یا نچرالی ندارد. از طرفی در این دو روش برای کاشت موهای سر تعداد گرافتهای قابل کاشت محدود هستند. به این معنی که در یک جلسه بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ گرافت قابل برداشت و کاشت است.انواع روش های کاشت مو:
کاشت مو به شیوه FUT:
در این روش به صورت نواری از پشت سر بیمار کل ریشههای مو یک جا کشت میشود. فولیکولهای اهدایی را از بانک موی پشت سر به شکل خط باریک نواری برمیدارند و در هر بار کاشت میتوانند حدود ۱۴۰۰ تا ۳۰۰۰ گرافت را به ناحیه مورد نظر پیوند بزنند. تکنیک FUT یک روش متداول و موثر کاشت مو برای مردان است و معمولا زمانی استفاده میشود که فرد طاسی شدیدی دارد اما در عین حال از بانک موی قوی برخوردار است.
شیوه FUE:
در این روش به صورت همزمان و یک به یک اقدام به کاشت و برداشت مو میشود.تکنیک FUE یا FIT را روش تکاملیافته FUT میدانند، زیرا برداشت مو از پشت سر به شکل اتوماتیک و تک به تک انجام میشود. به همین دلیل احتمال باقی ماندن جای زخم در پشت سر به صورت نواری وجود ندارد و درد یا خونریزی کاهش مییابد.
روش ترکیبی با روشهای FUT و FUE:
در روش ترکیبی همانطور که از نامش پیدا است از روشهای FUT و FUE بهطور همزمان استفاده میشود. این روش برای کسانی مناسب است که بانک موی قوی دارند و میخواهند به تراکم بالا برسند. در روش ترکیبی اکثر فولیکولها به کمک روش FUT برداشت میشود و از روش FUE برای بهبود نتایج و افزایش تراکم استفاده میشود.
روش BHT:
این روش مناسب افرادی است که دارای موهای کم پشت در پشت سر و پشت گوشها هستند و بانک موی مورد نیاز برای پیوند با نظر پزشک از برخی از نقاط بدن فرد تأمین میشود. این تکنیک یک روش جدید برای پیوند مو است و افرادی که بانک موی ضعیفی دارند، میتوانند از آن استفاده کنند. درواقع روش BHT به معنی کاشت مو از بدن به سر است. پزشک با بررسی موهای نواحی مختلف بدن، آنهایی را که شباهت زیادی به موی سر دارند جدا میکند.
در این روش انتخاب موی اهدایی بسیار مهم است، زیرا اگر این موها به موی سر شبیه نباشند به شکل شلخته رشد میکنند.با این حال بهتر است، پزشک متخصص ابتدا روش کاشت مو از ریش را بررسی کند. ریش صورت، سرعت رشد بالایی دارد و به دلیل شباهت زیاد به موی سر میتواند جایگزین بهتری باشد.
روش میکروگرافت (Micrograft):
برداشت مو با هولدرهای خودکار و روش Scarlett trichophytic در سایز میکرون و سپس در دستگاه میکروایمپلنتر گرافت ها جداسازی می شود. یکی از جدیدترین روشهای ترمیم مو است که بر پایه FIT انجام میشود و درواقع باید آن را ترکیبی از روشهای FIT و SUT دانست.این روش برای افرادی که دنبال تراکم بالا و عوارض کم هستند مناسب است.
روش SUT:
این تکنیک در سطح پوست سر انجام میشود و به برش یا جراحی نیازی ندارد. درواقع روش SUT را باید بهترین روش کاشت مو دانست؛ زیرا در این تکنیک، گرافت را با فاصله کمتر از یک میلیمتر پیوند میزنند و خط رویش مو در فرد بسیار طبیعی است. روش SUT به دلیل نداشتن زخم و پانسمان، دوره نقاهت کوتاهتری دارد و اغلب مراجعهکنندگان به دلیل افزایش تراکم موهای خود در جلسه اول، رضایت زیادی از این تکنیک دارند.
روش سلولهای بنیادی (FCI):
این روش در حال حاضر به مرحله بالینی نرسیده و تحقیقات در مورد آن همچنان ادامه دارد. اگر کاشتمو به روش سلولهای بنیادی تایید شود، پزشک ابتدا برای خارج کردن سلولهای بنیادی از بیوپسی پانچ استفاده میکند. سپس سلولهای بنیادی را در دستگاهی به نام سانتریفیوژ قرار میدهد تا از بافت جدا شود. در مرحله بعد این سلولها در آزمایشگاه تکثیر میشوند و جراح آنها را در محل اهدا و کاشتهشده تزریق میکند.
بدین شکل فولیکول مو با میزان حداقلی آسیب از طریق مکش استخراج میشود. در روش سلول های بنیادی، نیازی نیست موی سر را کامل بتراشید، اما فرد باید بانک موی بسیار قوی داشته باشد.
دستگاه ARTAS:
دستگاه کاشت موی رباتیک ARTAS نوعی پیوند فولیکولی بر پایه FUE است که به کمک فناوری هوش مصنوعی نتایج طبیعی و بدون اسکاری به جا میگذارد. این دستگاه پس از تجزیه و تحلیل پوست سر، گرافتهای مناسب را برای پیوند تعیین میکند؛ سپس با دقت بسیار بالا، محل مناسب برای کاشت آنها را تشخیص میدهد. برای افرادی که هنگام پیوند مو مایل نباشند که موی سر خود را بتراشند، استفاده از این دستگاه گزینه مناسبی است.
با این حال کاشت موی رباتیک برای افرادی زیر توصیه نمیشود:
افراد دارای ریزش موی ناشی از دارو یا شیمی درمانیکسانی که دارای موهای روشن هستند(این دستگاه فقط موهای تیره را شناسایی میکند)افراد مبتلا به ریزش موی بسیار شدید
بهترین روش کاشت مو
در حال حاضر متخصصین، روشهای SUT و MICROFIT را بهترین و جدیدترین تکنیک برای ترمیم مو میدانند. این ۲ روش با کمترین میزان درد، ناراحتی، خونریزی و اسکار همراه هستند و نتایجی بسیار طبیعی دارند. با این حال باید بهترین روش کاشت مو را متناسب با شرایط هر فرد و بیشترین میزان سازگاری با او در نظر گرفت. از همینرو توصیه میشود قبل از انتخاب روش ترمیم مو، ابتدا به خوبی در مورد مزایا، معایب و نحوه انجام آن تحقیق کنید.
با استفاده از انواع روش های کاشت مو و کادر پزشکان متخصص، در کلینیک تندیس سلامت آمادهایم تا جوانی را به شما عزیزان هدیه دهیم.جهت دریافت وقت مشاوره، آگاهی از روش انجام انواع مزوتراپی، اطلاع از هزینه و نحوه پرداخت و یا رزرو نوبت با مشاورین ما در تماس باشید.